Szívvel-lélekkel

Kutyasétáltatás az Ürömi Állatmenhelyen

Az IDBC-nél nem csak a digitális megoldásokkal foglalkozunk, hanem a valós problémákkal is, éppen ezért szerveztük meg újra IDBC az Állatokért CSR programunkat.  Cégünk filozófiája, hogy munkatársai egyéni kezdeményezéseit támogatja, így minden CSR programunk egy-egy lelkes kolléga szívügyét mutatja. Ebben a cikkben most Nagy Petra, Senior Recruiter összefoglalóját olvashatjátok.

Tegnap 4. alkalommal megrendezésre került az IDBC az állatokért CSR program, melynek már harmadik alkalommal lehettem projektgazdája. Közel áll a szívemhez ez a program, hiszen alapítvány által sikerült nekem is találkoznom a kiskutyámmal.

Az idei évben az Ürömi Állatmenhelyet támogattuk tárgyi adományokkal, illetve önkéntes kutyasétáltatással.

Az Ürömi Állatotthon célja a befogott, de gazdis állatok visszajuttatása eredeti tulajdonosuknak, feltéve, hogy a tartási körülmények megfelelőek. A lelkileg vagy testileg sérült védenceik rehabilitálása, gyógyítása és tanítása. Emellett további céljuk, hogy már gyermekkorban megtanítsák a felelős állattartást, ezért szívesen látogatnak el iskolákba, óvodákba, és menhelyük is gyermekbarát.

A gyűjtést már 1 hónappal az időpont előtt meghirdettük, hogy mindenkinek lehetősége legyen behozni az irodába az általa felajánlott tárgyakat.

Április 18-án délután pedig 12-en sok-sok adománnyal az autóinkban (melyet ezúton is köszönök minden hozzájáruló kollégának), elindultunk a menhelyre, hogy örömet okozhassunk az ott élő állatkáknak.

Egy rövid bemutatás után már kapta is mindenki pórázon a kutyust, akivel másfél órát sétálhatott, játszhatott a menhely szabad, zöld területén. Bár a hét elején még nem volt biztos, végül csodálatosan napos időt fogtunk ki, így mindenki tudta élvezni a programot.

Nem könnyű az emberi léleknek egy ilyen programon részt venni, hiszen nincs szomorúbb, mint a program végén otthagyni a kutyusokat, azonban 100%-ban megéri, hiszen már egy napjuk is szebb lett attól, hogy mi ott voltunk. 😊

Köszönöm mindenkinek bármi féle hozzájárulását ♥

2024. április 19.

Szerző: Nagy Petra

Senior Recruiter

nagy.petra@idbc.hu