Belső kommunikáció és vállalati kultúra a fókuszban

Az IDBC a Connect Konferencián

Az IDBC Creative Solutions csapata mindig is arra törekedett, hogy a legfrissebb és leginnovatívabb megközelítéseket alkalmazza mind a társadalmi felelősségvállalás (CSR), mind a belső kommunikáció területén. HR vezetőnk, Kovács Tamara ezért részt vett az idei Connect Konferencián, hogy ötleteket és hatékony megoldásokat gyűjtsön szervezetünk fejlődése érdekében.

Az IDBC a magyar kkv-k között egyedülálló módon már 2019-ben, a COVID-19 alatt elindította saját CSR programjait azzal a vállalással, hogy minden évben annyi programot indít, ahány éves a cég. Idén kerek 10. születésnapunkat ünnepeljük, ezért is tartjuk kiemelkedően fontosnak, hogy tovább fejlődjünk önkéntességeinkben és felelősségvállalásunkban is.

A Connect Konferencia egy olyan esemény, amely a belső kommunikáció és a vállalati kultúra fontosságát helyezi előtérbe. A konferencia célja, hogy a résztvevők megosszák egymással a legjobb gyakorlatokat, új ötleteket és stratégiákat, amelyek segíthetnek a vállalatoknak abban, hogy erősítsék belső kommunikációjukat és vállalati kultúrájukat. A program számos előadást és panelbeszélgetést tartalmazott, amelyek során szakértők és vezetők osztották meg tapasztalataikat és tudásukat a résztvevőkkel.

CSR: Hatás alapú megközelítés

A konferencián szerzett tapasztalataink alapján CSR programjainkat még inkább az elérni kívánt hatások mentén szervezzük annak érdekében, hogy valódi, pozitív változást hozzunk a közösségünkben. Ezt a megközelítést tükrözi az IDBC szakértelme is, hiszen a munkaerő-közvetítés, fejvadászat és recruitment területén szerzett tapasztalatainkat felhasználva olyan programokat alakítunk ki, amelyek a társadalom számára valóban hozzáadott értéket képviselnek.

Belső kommunikáció: A vezetők szerepe

A konferencia szervezői különös figyelmet fordítottak a belső kommunikáció fontosságára is. Az IDBC-nél kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az ügyvezetők aktívan jelen legyenek a cég életében, még akkor is, ha fizikailag távol vannak a munkatársaktól. Ez különösen releváns számunkra, mivel IT contractoraink gyakran más cégeknél dolgoznak. A konferencián hallottak inspirációt nyújtanak abban, hogy új stratégiákat és módszereket próbálhassunk ki, hogy a vezetők még hatékonyabban tudjanak kommunikálni és kapcsolatot tartani a csapattal.

Összefoglalva

A konferencián szerzett új ismeretek és ötletek segítenek nekünk abban, hogy a CSR programjainkat és a belső kommunikációnkat még jobbá és hatékonyabbá tegyük. Az IDBC Creative Solutions továbbra is azon fog dolgozni, hogy innovatív megoldásokkal támogassa a társadalmi felelősségvállalást és a belső kommunikációt, kihasználva a cégünk által képviselt szakértelmet és a vállalati értékeket. Ha érdekelnek CSR akcióink, látogass el dedikált blogoldalunkra, ahol a különböző programok szervezőinek összefoglalóit olvashatjátok.

2024. április 22.

Szerző: Herczeg Sára

Content Marketing Coordinator

herczeg.sara@idbc.hu