IT contracting:

Gyors és hatékony megoldás az IT-munkaerőhiány leküzdésére 

A modern üzleti világban az IT szektor az egyik leggyorsabban fejlődő terület, ahol a változás az egyetlen állandó. A vállalatoknak alkalmazkodniuk kell az új technológiákhoz, piaci trendekhez és a munkaerőpiac változásaihoz. Ebben a dinamikus környezetben az IT contracting jelent meg mint egy kulcsfontosságú megoldás, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsan és rugalmasan reagáljanak az igényekre. 

Készítettünk egy komplex, közel 40 oldalas IT toborzási útmutatót, amit itt érhetsz el:

Rapid megoldás az üres IT pozíciók betöltésére – IT contracing best practices” témában tartjuk 11. szakmai webinárunkat április 11-én 10 órától. Illés József házigazda és vendégei, köztük Horváth Balázs, a Core Banking Specialist (OTP Bank), Horváth István, a Delivery Manager (OTP Bank, IDBC contractor), Éles Zsófia, a Head of Experts & Developers Business Unit (IDBC), valamint Szathmáry Gyula, a Business Development Partner (IDBC Germany) várják a résztvevőket egy interaktív és informatív beszélgetésre. 

Regisztrálj és tudd meg: 

  • Hogyan érinti a munkaerőhiány az IT szektort, és milyen stratégiákkal maradhatsz versenyben a tehetségekért? 
  • Miként segíthet az IT contracting abban, hogy rugalmasan alkalmazkodj a piaci változásokhoz? 
  • Milyen előnyökkel jár az IT contracting, és hogyan használhatod ki ezeket a saját vállalatod javára? 
  • Miben különbözik egy contractor menedzsmentje a hagyományos munkavállalókéhoz képest, és milyen kihívásokkal járhat? 
  • Vajon hosszú távon fenntartható-e a contracting, és milyen határokba ütközhetünk? 

Hogy egy kis betekintést nyújtsunk az IT contracting világába, a következőkben részletesen bemutatjuk az alapokat: megnézzük, mi is az IT contracting, milyen előnyei vannak, és mi jellemző jelenleg a piacon. 

Mi az IT contracting? 

Az IT contracting olyan szolgáltatás, amely során a vállalatok sokkal rugalmasabban alkalmazhatnak munkaerőt, mintha saját alkalmazotti állományukba vennének fel plusz kapacitást. A jelenlegi IT piac jelentős részében projektalapon működik, így lehetővé teszi a határozott idejű, szerződéses munkavállalók alkalmazását. Ezt a változékonyságot nem lehetne belső létszámbővítéssel és leépítésekkel hatékonyan lekövetni, így kézenfekvő és a vállalat számára is biztonságosabb, költséghatékonyabb megoldást jelent contractorok bevonása. 

Elmondható, hogy alapvetően nagyvállalati közegben indult el ez a foglalkoztatási forma, de az elmúlt években látjuk, hogy a kkv-knál is megjelent és kiválóan működik. 

Az IT Contracting előnyei 

Az IT contracting számos előnnyel jár mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára. A vállalatok számára ez a megoldás előnyös lehet, mert: 

  • Azonnali: A cégek így gyorsan hozzáférhetnek széles körű szakmai tudáshoz és tapasztalathoz. 
  • Rugalmas: Gyors alkalmazkodást tesz lehetővé a változó projektigényekhez, illetve mindig a megfelelő tudásszintű és szenioritású szakembert lehet bevonni. 
  • Költséghatékony: Kapacitásigényhez igazítva tudnak szakértőket foglalkoztatni anélkül, hogy a toborzási és payroll költséget fizetnének. 

A szakemberek számára: 

  • Változatosság: Különböző projektekben és környezetekben dolgozhatnak. 
  • Karrierépítés: Ez a működésmód lehetővé teszi, hogy könnyedén váltsanak projektet a szakemberek, így igazán azt csinálhatják, ami számukra szakmailag előrelépést és kihívást jelent. 
  • Jövedelem: Versenyképes díjazás a piaci értéküknek megfelelően. 

Miért az IDBC a legjobb választás? 

Az IDBC élen jár az IT contracting szolgáltatások terén, hiszen számunkra ez a core business, amivel a kezdetek óta foglalkozunk. Ettől függetlenül munkaerő-közvetítés, RPO és vezetői kiválasztás szolgáltatásokkal is foglalkozunk, így komplex rálátásunk van a munkaerőpiac különböző rétegeire, ennek köszönhetően pedig könnyedén és rugalmasan meg tudjuk találni a számodra legmegfelelőbb jelölteket. Miért velünk dolgozz? 

  • Szakértői hálózat: Kiterjedt adatbázisunkban a legjobb IT szakemberek találhatók, 50+ fős tanácsadói csapatunk saját IT szakértőink azonnali elhelyezését tudja intézni. Adatvezérelt recruitment csatornáinkon keresztül pedig további jelölteket tudunk megszólítani a piacról. 
  • Személyre szabott megoldások: Minden ügyfél egyedi igényeit figyelembe véve találjuk meg a legmegfelelőbb szakértőt. 
  • Megbízhatóság: Elkötelezettségünk a minőség és az ügyfél-elégedettség iránt már 10 éve. 

Ha tehát velünk dolgozol, nem csak egy munkatársat, hanem egy szakmai közösséget is kapsz, hiszen mi IT szakértőinkkel szorosan együtt dolgozunk, rálátunk a mindennapjaikra, kollégaként kezeljük őket. Ez számukra is egy megtartó erő, ügyfeleink pedig garanciát kapnak az erőforrásra, amit nálunk igénybe vesznek, így mindenki jól járhat. 

Ha kíváncsi vagy, jelenthet-e megoldást a munkaerőhiányos informatikai szakma számára a IT contracting modell, illetve mit várhatunk a jövőtől, merre mozdul az IT contracting piaca, akkor hallgasd meg a Fel vagy véve! Podcast 37. részét.  

Arra pedig, hogy 

  • hogyan alakult az IT munkaerőpiac az elmúlt pár évben, 
  • hová tűntek a jó, tapasztalt IT szakemberek, 
  • jelenleg jelölt vagy ügyfél oldalon nehezebb-e ülni, 
  • milyen tényezők befolyásolták a változásokat, 
  • milyen nemzetközi trendek figyelhetők meg, 
  • milyen különbségek vannak a munkaerőközvetítő és contracting terület között, 

Pók András Sales Manager és Éles Zsófia Experts and Developers üzletágvezető fog neked válaszokat adni a 42. adásunkban. 

Lépj kapcsolatba velünk, és mi segítünk megtalálni a legmegfelelőbb szakértőket projekthez, vagy ha szakemberként új kihívásokat keresel, csatlakozz hozzánk. Az IDBC-nél a siker nem véletlen – az eredmények magukért beszélnek.  

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget! Regisztrálj most, és légy részese ennek az inspiráló eseménynek, ahol megismerheted az IT contracting legújabb trendjeit és szakmai hátterét. 

📅 Időpont: 2023. április 11., csütörtök, 10:00-11:00 

Várunk szeretettel a webináron, ahol közösen keressük a válaszokat a munkaerőpiac és IT területének legégetőbb kérdéseire! 

2024. április 5.

Szerző: Herczeg Sára

Content Marketing Coordinator

herczeg.sara@idbc.hu