Jó onboarding nélkül nincs cég

De hogyan csináld jól?

Az onboarding befolyásolja a munkavállalói elégedettséget, teljesítményt, elkötelezettséget és megtartást. A szervezetek 88%-ánál viszont gyakran rosszak ezek a gyakorlatok, a Gallup elemzései szerint minden ötödik alkalmazott arról számol be, hogy a legutóbbi onboardingja rossz volt, vagy egyáltalán nem volt megtervezve.

Pedig az onboarding jól kivitelezve növeli a munkavállalók lojalitását és produktivitását, rosszul csinálva viszont csökkenti a motivációt és növeli a fluktuációt. Az onboarding nem csak a munkakör bemutatását és a szükséges papírmunkát jelenti, hanem a vállalati kultúra, a csapatmunka, a visszajelzés és a fejlődési lehetőségek megismertetését is.

Digitális HR szolgáltató cégként komplex rálátásunk van a vállalati HR gyakorlatokra, ezért készítettünk egy 25 oldalas letölthető útmutatót a leggyakoribb céges onboarding hibákról, következményeiről, illetve ezek megoldásairól és gyakorlati tippekről a hatékony onboardinghoz.

Töltsd le innen, hogy kihasználd ezt a versenyelőnyt:

Ebből válogattunk most egy kivonatot, hogy lásd, milyen hasznos adatokkal és gyakorlatokkal gazdagodhatsz a letöltéssel.

  1. Top 5 hiba, amit a cégek elkövetnek

Ha szeretnéd tudni, miért jelentenek kiesést a cégeknek ezek a hibák, illetve te hogyan tudod elkerülni őket, nézd meg komplex onboarding útmutatónkat:

2. Gyakorlati tippek a hatékony onboardinghoz

  • A preboarding fontossága
  • Buddy rendszer, de hogyan?
  • Képzések, folyamatos támogatás
  • Egyéni igények és elvárások
  • Tervezés és visszamérések
  • HR és szakmai vezető feladatai és felelőssége
  • Shadowing gyakorlatok
  • Vállalati értékek kommunikációja
  • Végső kiértékelés

Az onboarding egy fontos és hasznos folyamat, amely segíti az új munkavállalók beilleszkedését és betanítását, és hozzájárul a vállalat sikeréhez és versenyképességéhez. Érdekel, hogyan tudod kihozni a fenti pontokból a maximumot? Használd ki szakértőink tapasztalatait:

Az onboarding folyamatnak jól tervezettnek, strukturáltnak, átfogónak, folyamatosnak, egyéni alkalmazkodónak és mérhetőnek kell lennie, hogy elérje a kívánt célokat és eredményeket. Az IDBC Creative Solutions, mint egy digitális recruitment cég, elkötelezett az onboarding folyamat iránt, és támogatja ügyfeleit és partnereit abban, hogy a legjobb munkaerőt találják és tartsák meg. Bizonyos esetekben pedig szívesen át is vállaljuk ezt a plusz erőforrás-terhet, hogy ügyfeleink belső HR-kapacitásait mentesítsük. Ha személyre szabott tanácsadásra, vagy további információra van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot! 

Letölthető

A 25 oldalas onboarding útmutató letöltése:

IDBC - Onboarding útmutató
Elfogadom az adatkezelési feltételeket.
2024. április 17.

Szerző: Herczeg Sára

Content Marketing Coordinator

herczeg.sara@idbc.hu