Egy tisztább környezetért

Az IDBC és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. közös CSR akciója

Az IDBC nem csak egy sikeres vállalat, hanem egy felelős közösség is, amely elkötelezett a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás iránt, ezért támogatja és megvalósítja dolgozói egyéni kezdeményezéseit. Idén kétszer is részt vettünk környezetvédelmi önkéntes akcióban, most októberben pedig célunk a Budapest 13. kerületében található patak partjának megtisztítása volt a szeméttől. Szervezőnk, Kós Tamara, Sales Manager beszámolóját olvashatjátok.

Október 6-án számunkra új helyszínen, a Duna Aréna és a Váci út közötti területen dolgoztunk. Ez a terület nagyon fontos a kerület lakói és a város számára, hiszen itt található az egyik legnagyobb sportkomplexum, ahol nemzetközi versenyeket is rendeznek. A patak partja azonban tele volt hulladékkal, amely nem csak rontotta a látványt, hanem veszélyeztette a vízi élőlényeket és a víz minőségét is. Ebben segítségünkre volt a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. is, akik elláttak minket kesztyűkkel, zsákokkal és a szállítást is ők intézték. Utólag is nagyon köszönjük mindent és remélem, hogy a jövőben még lesznek közös projektjeink. 😊

Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy idén kétszer is voltunk szemetet szedni. Hihetetlen, hogy milyen erő van abban, ha páran összefognak. Pár óra alatt rengeteg hulladékot szedtünk össze, sajnos olyat is, amiket biztos nem a szél fújt szét. Találtunk több széket is a sok gyorséttermes csomagoláson és sörösüvegeken kívül. Az előző alkalommal és most is megállapítottuk, hogy az emberek mennyire nem figyelnek a környezetükre és nem tudnak hosszútávon gondolkozni. Pedig a szemét nem csak a természetet károsítja, hanem az emberi egészséget is. A szemétből származó vegyi anyagok és mikroműanyagok bekerülhetnek a talajba, a vízbe és az élelmiszerláncba, és különböző betegségeket okozhatnak.

Szemétszedés CSR

Jó volt látni, hogy teljesen mindegy milyen területről voltunk, a közös cél miatt nagyon jó csapatmunkában dolgoztunk. Ezenkívül, mivel az új irodánk közelében csináltuk mindezt, még jobban magunkénak érezhettük a feladatot. Úgy éreztük, hogy nem csak a vállalatunknak, hanem a kerületünknek és a városunknak is teszünk jót. Az IDBC szellemisége az, hogy nem csak a saját érdekeinket nézzük, hanem a társadalom és a környezet javát is szolgáljuk. Ezért fontos számunkra a CSR, amely nem csak egy kötelezettség, hanem egy lehetőség is arra, hogy fejlődjünk, tanuljunk és örömet szerezzünk másoknak.

Alig várom, hogy a következő eseményt megszervezzük és ennyivel is tegyünk valamit a környezetünk tisztaságáért. Remélem, hogy a példánkat mások is követik, és együtt tehetünk városunk szebbé és élhetőbbé tételéért.

2023. november 8.

Szerző: Kós Tamara

Sales Manager

kos.tamara@idbc.hu