Segítek egy családot az IDBC-vel

2022. december 12.

Az idei év CSR programjai között helyet kapott egy olyan program, amely közvetlenül segít átmenetileg nehéz élethelyzetben lévő családoknak és az ott élő gyermekeknek.

Magyarországon egyedi ez az alapítvány, hiszen összeköti a családokat azokkal, akik szeretnének valamilyen módon támogatást nyújtani. Így direktben a családokkal lehet a szükségleteikről egyeztetni, velük tartani a kapcsolatot, és az adományokat is mi tudjuk eljuttatni hozzájuk. Ez a személyes jelenlét nagy erő, ezért is szólított meg ez a nemes ügy.

Közel két éve találtam rá a Segítek egy családot alapítványra, ahol hamar támogatója lettem egy választott családnak. Nagy öröm volt számomra, hogy hozzájárulhatok egy háromgyermekes család mindennapjaihoz, ahol a nagyszülőkre maradtak a kicsik.

Idén szerettem volna megismertetni az IDBC-s kollégákkal ezt a lehetőséget, ezért boldogan vállaltam ennek a CSR projektnek a szervezését.

A programra 25 kolléga jelentkezett, hogy valamilyen módon önkéntes segítséget nyújtana, így első körben kiválasztottuk közösen azt a 6 családot, akiket szerettünk volna támogatni.

A családok egyéni szükségleteit szem előtt tartva heteken át folyt a gyűjtés!

Az iroda egy része szép lassan megtelt dobozokkal zsákokkal: benne tartós élelmiszerek, tisztítószerek, ruhaneműk, cipők, könyvek, játékok, online tanulást segítő elektronikai felszerelések, babakelengye, háztartási eszközök, és az ünnepek közeledtével szaloncukor is jutott mindenhova.

A munkatársaink 85 zsáknyi adományt gyűjtöttek össze, melyet Horváth István kollégánk által felajánlott kisbusszal elszállítottunk a családokhoz. Nagykanizsától Hajdúnánásig több száz kilométert mentünk a megpakolt autóval, a bennünket fogadó családok öröme minden fáradtságot megért!

Vannak olyan kollégáink, akik pénzadománnyal kapcsolódtak be, vannak, akik a háztartásukból adtak használt, de kiváló minőségű holmikat.

Parti Nagy Lajos írja az egyik versében, hogy „Karácsonykor könnyű szeretni, de mi van azokkal a sokszáz hétfőreggelekkel?”

Valahogy így vagyunk mi is a CSR programokkal… (:

Nem csak a Karácsonyi időszakban tartjuk fontosnak azt, hogy visszaadjunk abból, amink van, hanem a hétköznapokban ugyanígy.

Ezért folytatjuk jövőre is a Segítek egy családot alapítvánnyal az együttműködést, hogy 2023-ban is hozzájárulhassunk a méltóbb, jobb életkörülményekhez azokban a családokban, ahol most jóval nehezebb.

Bízom benne, hogy más vállalatok is összefognak, és lesz kedvük felkarolni néhány családot ilyen módon.

Egymással törődni, más módon figyelmet adni, valójában nem is olyan nehéz, ha egy jó közösség összefog!

Szerző: Veres Paula
Employee Experience Manager


veres.paula@idbc.hu