Segítek egy családot az IDBC-vel

Második éve már, hogy az IDBC munkatársai felkarolják azokat a családokat, akik átmenetileg nehéz életkörülmények közé kényszerültek. Ebben partnerünk a Segítek egy családot alapítvány, akik az országban egyedülálló módon, közvetlenül kötik össze a családokkal a segíteni vágyókat. Az alapítványon keresztül eddig 8 család életét és az ott élő gyermekek mindennapjait tudtuk örömtelibbé és könnyebbé tenni. Ebben a két évben, közel 40 kollégánk összefogásával tartós élelmiszert, ruhaneműt, játékokat, tisztálkodószereket, kerékpárt, takarókat juttattunk el hozzájuk.

2023. év végén egy Fejér megyei kis falu nagycsaládjára esett a választásunk: 5 gyermek várta, hogy idén talán más lesz a Karácsony számukra, és nem a nélkülözésről fog szólni.

Kollégáink ismét szívüket- lelküket beleadták a gyűjtésbe: 14 zsáknyi speciális glutén-, és tejtermékmentes élelmiszert, meleg téli ruhaneműt, ellátásukra készpénzt gyűjtöttek össze számukra.

Egy hideg decemberi estén, mindent autóba pakolva indultunk el a családhoz, ahol már nagyon vártak bennünket. A gyerekek megszeppent és örömteli arcocskája bizony a mi szemünkbe is könnyeket csalt.

A gyermekek titkos vágya volt, hogy legyen társasjátékuk otthon: így több doboz vadonatúj kreatív játékkal lepték meg őket munkatársaink. Mindenkinek jutott egy- egy plüss kedvenc is, amik már akkor nevet kaptak, amíg bontogatták a csomagokat.

Szívügyünk, hogy segítsünk olyan családokat, akiknek nehezebbek a mindennapok. Ezért a Segítek egy családok az IDBC-vel programunk idén is folytatódik, hogy sok gyermek arcára tudjunk mosolyt csalni, mert:

„A mosollyal kárpótolni lehet. A mosollyal életet lehet adni.” (Antoine de Saint-Exupéry)

2024. február 2.

Szerző: Veres Paula

Employee Experience manager

Corporate coach (LTC)

veres.paula@idbc.hu