Ételosztás a Rászorulók részére

Az IDBC-nél nem csak a digitális megoldásokkal foglalkozunk, hanem a valós problémákkal is, éppen ezért szerveztük meg újra az IDBC – Ételosztás a Rászorulók részére nevű programunkat. Cégünk filozófiája, hogy munkatársai egyéni kezdeményezéseit támogatja, így minden CSR programunk egy-egy lelkes kolléga szívügyét mutatja. Ebben a cikkben most Tóth Laura, Medior Recruiterünk beszámolóját olvashatjátok.

Január 14-én, vasárnap 9 lelkes IDBC-s munkatárs osztott meleg ételt a nehezebb körülmények között élőknek, akiknek sajnos komoly nehézséget okoz a mindennapi élelemhez jutás.

Csak úgy, mint tavaly nyáron idén is a Heti Betevő Egyesület segítségével és iránymutatásával vehettünk részt a kezdeményezésben. Az egyesület 2013 óta minden vasárnap oszt meleg ételt a VII. kerületben, valamint immár 4 másik helyszínen is, hiszen: Mindenkinek jár egy igazi, Tartalmas ebéd. Legalább hetente egyszer.

Az ételosztást megelőzően természetesen össze kellett állítanunk az ételcsomagokat, hiszen a meleg főétel és gyümölcs mellett, sütemény, pékáru, illetve evőeszköz és szalvéta is került a csomagokba. Így minden önkéntesnek hamar lett feladata. Volt, akik a kenyerek felszeletelését végezték, míg mások süteményt csomagoltak, többen pedig a csomagok összeállításáról gondoskodtak. Mindezen túl a hideg időre való tekintettel forró teát is készítettünk. Feladat tehát volt bőven. Azonban, mindenki nagyon lelkes volt már az előkészítő munkálatokban is. Aki szeretett volna, otthon készített házi süteményekkel is hozzájárulhatott a kezdeményezéshez, így érkezett brownie, csokis muffin, rétes és még sok egyéb finomság.

Az ételosztás kültéren történt, kivételesen egy átmeneti helyszínen. Az Egyesület eddig mindig a közeli Klauzál parkban folytathatta ezt a karitatív akciót. Azonban most a park felújítási munkálatok miatt lezárásra került, így egy olyan átmeneti helyszínen való ételosztásra kaptak engedélyt, ahol szintén építkezés fog kezdődni. A zord körülmények és a helyszín viszontagságai ellenére mindenki örömmel vetette bele magát a munkába. A rászorulók pedig türelmesen várták ki a sorukat, hogy megkapják a vasárnapi ebédüket. Sokukon látszott, hogy teljesen átfagyva érkeztek. Voltak, akik megjegyezték, hogy nem tudják, mikor ettek utoljára. A legtöbben rendkívül hálásak voltak az ételadományért, valamint a forró teáért is.

Az IDBC kollégái nagy örömmel számoltak be arról, hogy mennyire élvezték ezt a kezdeményezést, illetve, hogy örömmel töltötte el őket az, hogy segíthettek másokon. Néhányan jelezték a program végén, hogy szívesen jönnek máskor is, és vesznek részt ebben a kezdeményezében. Ennek, mint szervező különösen örültem és bízom benne, hogy legközelebbi alkalommal olyan munkatársak is tudnak csatlakozni, akiknek ezúttal családi vagy egyéb program miatt nem volt megfelelő az időpont. 😊

Az RTL is készített riportot a helyszínen, az erről készült videót az alábbi linken lehet megtekinteni.

2024. január 16.

Szerző: Tóth Laura

Medior Recruiter

toth.laura@idbc.hu