Mikulás program a Burattino Gyermekotthonnal

IDBC CSR beszámoló

Az IDBC-nél nem csak a digitális megoldásokkal foglalkozunk, hanem a valóságos problémákkal is. Fontos számunkra, hogy kollégáink kezdeményezései mögé álljunk, és megvalósítsuk önkéntes programjaikat. Ez alkalommal a már közös hagyománnyá vált Mikulás programunkról hoztunk egy izgalmas és szívmelengető beszámolót projektgazdáink, Vas Réka és Klepács Eszter recruiterek tollából.

Csillogó szemek, hatalmas mosolyok, elgondolkodtató, megható pillanatok, összefogás…Talán ezek a szavak jutnak először eszembe, ha az IDBC Mikulás délutánjára visszagondolok, amit idén másodszor szerveztünk meg és – bátran állíthatom, hogy immár hagyománnyá vált -, a Burattino gyermekotthon alsó tagozatos gyermekeinek.

Karácsony közeledtével sokan gondolunk arra, hogy másoknak is segítsünk, tegyünk valami jót valakiért, akinek nagy szüksége van rá. Azt gondolom ezt idén is sikerült megvalósítani. Közel 35 csillogó szempár nézett ránk ezen a délutánon. Kicsit félre tehetették a gondokat, kicsit megkönnyebbülhettek, önfeledten játszottak és élvezték a programokat.

Készültünk karácsonyfadísz készítéssel, mézeskalács díszítéssel, ahol aggódtunk, hogy majd mibe fogják csomagolni az elkészült remekműveket, de kár volt, mert már ott azonnal elfogytak. A programokon a gyerekek megnyíltak, meséltek a mindennapjaikról, a családi hátterükről. Megdöbbentően őszinték voltak és befogadóak.

A legnépszerűbb program viszont kétségkívül Katona Zita terápiás kutyusa Lizike volt és a csillámtetkó. Mindenki csillogott tetőtől talpig. Ugyanakkor a legeslegjobban várt esemény egyértelműen a Mikulással való találkozás volt, aki idén olyan kreatív volt, hogy minden gyerkőcről egy-egy mondókát mondott a tulajdonságaik alapján és a társaik már egyöntetűen kiabálták a nevet, akire a Mikulás gondolt. Krampusz és angyalka segítőink pedig szorgosan adogatták az ajándékokat.

Nem egy megrendítő kérés hangzott el a Mikulás felé, viszont a remény mindegyikük szemében ott volt, hogy szeretnének kitörni, fejlődni, tanulni szorgalmasan és egyszer egy ilyen helyen dolgozni, hiszen a bámulatos panoráma és a környezet is nagy lelkesedéssel hatott rájuk.

Ezúton is nagyon köszönöm a sok segítséget és az aktív részvételt minden kollegának, akik közreműködtek abban, hogy ilyen jól sikerüljön ez a program. Számomra külön öröm volt, hogy ennyien jelentkeztek és részt is vettek minden területről kivétel nélkül.

Szívhez szóló és felemelő volt ez a pár óra, amit együtt tölthettünk, remélem, hogy mindenkinek csordultig telt a szíve és innen is üzenem a gyerekeknek, hogy „minden álmunk valóra válik, ha van elég bátorságunk a nyomukba eredni.

2023. december 6.

Klepács Eszter és Vas Réka IDBC

Szerző: Klepács Eszter és Vas Réka

Recruiterek

vas.reka@idbc.hu