Erdősítés, faültetés CSR akció

2022. december 21.

Fiatal csapat vagyunk, próbáljuk megvédeni a környezetünket és jövőnket!

De miért? Igen, biztosan szerepet játszik a fiatalabb generációk hozzáállásában a telefonunk képernyőjén átnyúló, üvöltő Greta Thunberg és a két fizetett hirdetés közé beékelődő matcha tea szürcsölgető kedvenc környezetvédelmi aktivistánk, de szeretnénk remélni, hogy ennél azért több hajt minket.

Maradjunk csak pusztán a fáknál, az erdőknél, minél kevesebb száraz adattal. Eltelt röpke kétszáz év és pont ugyanennyi (kétszáz) fát kellene ültetni minden földi lakosnak, a Rákóczi úton munkáját végző sales menedzsertől kezdve az említett matcha tea szürcsölgető, avokádós pirítóst posztoló fenntarthatósági harcosig.

De miért? Mert az erdők a vegetációs időszakban magukban megkötik a levegőben található szén-dioxidot, amely mértékének köszönhető az egyre nagyobb ütemű felmelegedés. Az ipari civilizációt megelőző állapothoz képest harmad méretű erdőségek, nem tudják felszívni a hatalmas méretű szén-dioxid mennyiséget. Ha viszont megduplázzuk a fák számát jelentős mértékben csökkenthetjük a carbon koncentrációt és megfordíthatjuk a jelenlegi vészjósló folyamatokat.

Talán nem ilyen szintű, de a közös, környezetvédelmi ambícióink vezettek minket a MyForest csapatán keresztül egy közösségi erdőültetésre. R70 irodaház, indulás, érkezés, Szarvasgede. Vidéki kis falu végén, kis erdő, nyugodt természet, gondolná először mindenki. De nem! Az M3-as autópályán elhaladó kamionok menetszele, kis túlzással kitépte a kezünkből az ásót, kapát. Bevallom én vissza is ültem az autóba erőt gyűjteni. Aztán láttam magam kívülről, az őszinte szándékkal vezérelt tervünket a környezetvédelem jegyében és a kipufogó füstöt a visszapillantóban a 26 fokra állított fűtés mellett.

Innen már nem volt megállás, hiszen a nap további részében szorgalmasan dolgoztunk. Az ásót és a kapát már nem csak a szél fújta ki a kezünkből és végül rengeteg erdőgazdálkodási munkával és 100 facsemetével támogatta az IDBC a MyForest alapítványt és persze…

…a környezetet és a jövőbeli egészségünket.

Szerző: Implom Soma
Junior Sales Manager


implom.soma@idbc.hu