Segítek egy családot az IDBC-vel // 2023

”Karácsonykor könnyű szeretni, de mi van azokkal a sokszáz hétfőreggelekkel?” – Tavaly ezzel a Parti Nagy Lajos idézettel zártuk a CSR programjainkat. Mert segíteni, odafordulni nehezebb élethelyzetben lévő embertársainkhoz nem csak időszakosan fontos.

Ezt idén is így gondolta 13 kollégánk, akik szívesen csatlakoztak a Segítek egy családot az IDBC-vel nyári programjához. A Segítek egy családot alapítvány egyedisége, hogy közvetlenül összeköt bennünket azokkal a családokkal, akiket támogatni tudunk. Így minden adomány valóban hozzájuk érkezik meg, és csak olyan dolgok, amelyekre szükségük van.

A kollégákkal Ancsa családjára esett a választás, akik nemrég költöztek a fővárosba, 3 kisgyermekkel a jobb élet reményében. Sorsuk, a gyermekek egészségi állapota és a rendszertelen bevételül miatt nehéz. Egyik legnagyobb vágyuk egy felnőtt bicikli volt, mellyel azonnal munkába állhatna az Édesapa, a rendszeres jövedelemmel könnyebb lenne a gyermekek nevelése.

A gyűjtést július elején kezdtük, és két hét sem telt el: 24 zsáknyi csomag gyűlt össze számukra.

A csomagokban tartós élelmiszer, ruhaneműk, könyvek, játékok kerültek, a gyerekeknek névre szóló kedves üzenetekkel ellátva. Meglepetésünkre még egy gyermek bicikli is érkezett, mellyel nagy örömet szereztünk. Voltak, akik pénzzel támogatták a 3 gyermekes családot, minden átutalt forint jó helyre került.

A család nagy álma is teljesült: Ági és Józsi felajánlásával megérkezett az a felnőtt bicikli is, amellyel az Édesapa napokon belül munkába állhat!

Néhány napja Horváth István kollégánk, a CSR programokhoz már jól bevált mikrobuszával megérkezett, felpakoltuk a sok holmit, és elvittük a családnak.

Megható volt látni, ahogy a gyerekek tapsoltak és ugráltak örömükben, kétszer is megkérdezték, hogy „Ez tényleg mind a miénk, ezt a sok ajándékot nekünk küldték?”

Adományaink célba értek, köszönjük az önzetlen támogatást!

Biztosabb megélhetéshez segítettünk egy családot, most nem a kiváló Recruitereinkkel, hanem összefogással, biciklivel és sok- sok szeretettel megtöltött csomaggal.

Ősszel folytatjuk, újabb családoknak fogunk segíteni, mert adni jó!

2023. július 27.

Szerző: Veres Paula
Employee Experience manager
Corporate coach (LTC)
veres.paula@idbc.hu