Móriczné Zvornik Csilla – webinár előadó, Recruitment előrejelzés 2022

Már csak hazánk demográfiai adataiból is nyilvánvalóan látszik, hogy a munkaerőhiány évről-évre egyre nagyobb lesz, hiszen öt éven belül még 126.000 ember vonul ki a munkaerőpiacról, egy olyan helyzetben, amikor a munkaerőigény évről-évre növekszik. Nem számíthatunk sok jóra, így a vállalatoknak fel kell ébredniük és ki kell törniük a komfort-zónájukból.

 A részletekről Móriczné Zvornik Csillát, a Kerox Kft. HR vezetőjét, korábbi Magyar Televíziós HR vezetőt kérdeztük.

Mi késztethet valakit akkora váltásra, hogy dietetikusként, egészségügyi diplomával HR-es legyen?

Izgalmasan rajzolódott ki ez a pálya, mondhatnám, hogy a sors és a helyzet hozta így, de végül is úgy alakult, hogy már több, mint 20 éve HR pályán, ebből a felét vezetőként dolgozom.

De az évek alatt „körbe tanultam” a HR-t: ugyan az alap diplomám egészségügyi, ezt követően szereztem egy munkaügyi tanácsadói diplomát, közgazdász és MBA diplomát, tanultam coachingot, mediációt de a szerelem-tanulásom valójában a mentálhigiénés diplomám a SOTÉN.

A Kerox tipikus kékgalléros munkahely?

Ez egy 800 fősre nőtt családi vállalkozás, de minden tekintetben rendkívül stabil és eredményes cég. Természetesen folyamatosan újra gondoljuk és újra szervezzük magunkat, hogy ez így is maradjon.

A pandémia alatt, csak a tavalyi évben 150 főt kellett felvennünk, mert akkorát nőtt a megrendelés állományunk. Mindezt igazán rendhagyó módon, a komfort zónánkból teljesen kilépve tettük meg: a Fülöp-szigetekről toboroztunk munkaerőt, ami drága és körülményes folyamat, de reményeink szerint hosszabb távon megéri.

Mit vársz a webinártól? Te milyen útravalóval szeretnél hazamenni?

Arra keresem választ, hogy egy nem túl jó munkaerőpiaci ismertséggel, branddel rendelkező vállalat számára vajon milyen eszközök állnak rendelkezésre, hogyan fordíthat rövid idő alatt, eredményesen a helyzetén.

 

Elolvasom az összefoglalót!