Benkő Krisztina - webinár előadó, pénzügy és kontrolling

2022. szeptember 14.

Bemutatjuk Nektek Benkő Krisztinát, a BPiON cégcsoport regionális HR vezetőjét, aki öt évvel ezelőtt első munkavállója volt ennek a regionális pénzügyi számviteli szolgáltató, outsourcing cégnek. Az induláskor egy nagyon tudatos HR-stratégiával kezdték felépíteni a céget. Mára már három országban, összesen 130 munkavállalóval működnek.

„A HR-ben körülbelül tíz éve vagyok jelen, a szakmai karrierem ezt megelőző tíz évét pedig számvitelben töltöttem. Először, mint könyvelő adótanácsadó, később, mint vezető.  Ez egy nagyon jó alap és jó muníció volt ahhoz, hogy egy üzleti stratégiát, üzleti folyamatokat támogatni tudó HR-es legyek.
Nekem igényem van a számokra. Az emberekkel és a számokkal való foglalatosság mindig jelen volt a munkám során, csak más arányban. (: ”

Hogyan alakult a 2022-es évetek? A területet nem kevés változás érte. Mi volt a legnagyobb kihívás és mi az, amit pozitívumnak életetek meg?

„Úgy indultunk neki még januárban az évnek, hogy végre lesz egy nyugalmas, jó évünk, talán kilábalunk a Covid okozta nehézségekből, és vissza tudjuk terelni az embereket kicsit a személyesebb kapcsolatokhoz, több figyelem jut a személyes jelenlétet igénylő dolgokra, jobban tudjuk építeni a cégkultúrát is.
Ezt a várakozást végül pozitívumként meg is tudtuk élni, újra tudtunk olyan programokat szervezni, melyek a munkavállalóink közösségét, a kötődését tudták erősíteni, tudtunk fejleszteni bérben, juttatásokban is.
Most készülünk öt év után az első regionális vezetőségi workshopunkra, ahol tovább tudunk dolgozni a cégünk „miért-jén”, a jövőbeni elképzeléseken.

A mindenki által ismert geopolitikai és gazdasági válságok, hirtelen jött változások minket is érintenek, hamar felismertük, hogy ez mégsem lesz egy nyugodt év. De mindezek mellett az elmúlt éveknek a növekedését továbbra is tudtuk hozni, bővültünk regionálisan és Magyarországon is.

Nagyon sok projektet, nagyon sok dolgot tudunk megvalósítani, de a jelenlegi változó világban ez talán egy kicsit nagyobb erőfeszítést igényel most.”

A szakmai tudás szerepe mennyire fontos, a kiválasztási folyamatban mi kap nagyobb hangsúlyt nálatok?

„Könyvelőkkel, bérszámfejtőkkel dolgozunk, nagyon komoly jogszabályismeretre van szükség már a legalapvetőbb pozícióknál is. Mindemellett a különböző generációk, különböző élethelyzetek befolyásolják a megszerzett tudást és ebben mi tudunk rugalmasak lenni. Én azt látom, hogy a szakmai tudás egy részét munka közben is meg lehet szerezni. Ami számomra ennél is fontosabb, az a hozzáállás, az, hogy valaki szeresse, amit csinál és akarja is csinálni.

Az interjúk során erre mindig figyelek és erre bíztatom a HR-es csapatunk többi tagját is, hogy ezt az akaratot, szándékot próbáljuk meg feltérképezni, hogy ki az, aki bele fog állni az adott pozícióba, mert támogatással mindent meg lehet tanulni.
Adott esetben egy pozitívabb hozzáállású ember kisebb tudással vagy alacsonyabb százalékú szakmai teszttel is nyerő tud lenni.

Amit még kiemelnék, az angol nyelv ismerete. A fiatalabb generáció is nehezen szólal meg interjún, olyan helyzetekben is, amikor esetleg előre elmondjuk, hogy mit fogunk kérdezni, milyen témákból készüljön föl. Az álláskeresőket én továbbra is bíztatnám, hogy ne hagyják elveszni és mindenképpen fejlesszék az angol tudásukat.”

Krisztina a közelgő webinár alkalmával kíváncsian várja, hogy a beszélgető partnereink hogyan tudnak megújulni ebben a változásokkal teli évben, ami kiemelten fontos kérdés a HR szakemberek, vezetők számára.

Tarts velünk Te is szeptember 29-én, csütörtökön, kezdés 10:00 órakor, tervezett időtartam 1 óra.

A webinár összefoglalóját itt tudod elolvasni: https://idbc.hu/2022/10/24/a-penzugy-az-uj-it-webinar-osszefoglalo/

Szerző: Harmos-Fekete Eszter
Marketing coordinator
fekete.eszter@idbc.hu