Innováció és inspiráció:  

Az IDBC tapasztalatai a Source Code webinárról 

A Source Code Agency által szervezett webinár egy kiváló lehetőség volt számunkra, hogy betekintést nyerjünk a legújabb toborzási technológiákba és módszerekbe. A célja az volt, hogy bemutassa a toborzási szakembereknek azokat az eszközöket és stratégiákat, amelyekkel hatékonyabban és célzottabban tudják elérni a kívánt jelölteket, növelve ezzel a toborzási folyamatok sikerességét. 

Az IDBC képviseletében Dobák Eszter Learning and Talent Manager vett részt a webináron, hogy első kézből ismerje meg és tesztelje ezeket az újításokat. A részvételünk oka egyszerű: mindig azon vagyunk, hogy a legfrissebb iparági trendekkel lépést tartva fejlesszük toborzási gyakorlatainkat. A webinár során bemutatott eszközök és technikák segítségével új távlatok nyílhatnak meg előttünk, amelyekkel még hatékonyabbá tehetjük a munkánkat. 

Ez az alkalom különösen fontos volt számunkra, mert lehetőséget adott arra, hogy közvetlenül tapasztaljuk meg az új eszközök használatát, és hogy megértsük, hogyan illeszthetjük be őket a meglévő folyamatainkba. A webinár után kipróbáltuk és a jövőben kollégáinknak is bemutatjuk ezeket a bővítményeket. Izgatottan várjuk, hogy a jövőben milyen további előnyöket hozhatnak számunkra ezek az innovációk. 

  1. A TYPO GENERATOR segítségével például felfedeztük, hogy a LinkedIn-en és más platformokon milyen gyakori elírásokkal találkozhatunk, mint például az ‘Engineer’ vagy a ‘Technician’ szavaknál. Ezeket a tippeket felhasználva bővítettük keresési stratégiánkat, ami több találatot eredményezett a Boolean keresés során. 
  2. A ChatGPT-t már régóta használjuk sourcing statégia meghatározáshoz, értékelő lapok írásánál input gyűjtésre, pozíciók értelmezéséhez, megkereső szöveg íráshoz ötlet gyűjtésre és kulcsszavak, szinonimák generálásához. A webinár után még több ötlettel gazdagodtunk, hogyan integráljuk ezt a mesterséges intelligenciát a toborzási folyamatainkba.
  3. A CRYSTAL KNOWS érdekességként került a figyelmünk középpontjába, hiszen képes a LinkedIn profilok alapján DISC típusokat meghatározni, ami segít abban, hogy milyen stílusban és tartalommal közelítsünk meg egy jelöltet vagy egy potenciális partnercéget.
  4. A GLOSSARYTECH és a MULTI-HIGHLIGHT eszközökkel kulcsszavakat gyűjtöttünk, amelyeket a további kereséshez használhatunk, míg a BRISKINE segítségével sablonokat és email scripteket hoztunk létre, amelyeket a LinkedIn Recruiter megléte nélkül is hatékonyan tudunk alkalmazni. 
  5. Az INSTANT DATA SCRAPER és a BUILTWITH eszközökkel pedig adatokat gyűjtöttünk és weboldalak technológiai profilját elemeztük, ami különösen az IT-Developer keresés során bizonyult hasznosnak. 

Összességében a webinár inspiráló és informatív volt, és alig várjuk, hogy további eszközöket próbáljunk ki és integráljuk őket a munkánkba. Az IDBC-nél mindig keresünk új módszereket, hogy fejlesszük a toborzási stratégiáinkat, és ezek az eszközök kiválóan illeszkednek a céljainkhoz. Kíváncsian várjuk, hogy milyen új lehetőségeket tárnak fel előttünk a jövőben! 

Ha szeretnéd a toborzási folyamataidat a következő szintre emelni és kiaknázni az innovatív technológiák nyújtotta előnyöket, mi vagyunk a te embereid ! Kövesd blogunkat a legfrissebb hírekért és trendekért, és vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy együtt fedezzük fel, hogyan segíthetnek ezek az eszközök téged és a vállalatodat a tehetségek megtalálásában és megtartásában. Az IDBC-nél támogatunk a toborzás minden lépésében.

2024. március 18.

Szerző: Herczeg Sára

Content Marketing Coordinator

herczeg.sara@idbc.hu