Jelöltekből hosszútávú partnerek

Miért és hogyan?

Az utóbbi években megváltozott a munkaerőpiac, a vállalatok idén már megfontolt növekedést terveznek. Ez részben nyitott pozíciókat is jelent, de ugyanakkor azt is, hogy egy-egy üresedés betöltésére több idő jut, nem azonnali, gyors és nagymennyiségű növekedést, inkább átgondolt, minél jobb döntéseket akarnak meghozni a cégek. Ez pedig azt is magával hozza, hogy a jelöltekkel egyre inkább egy finomhangolt, hosszútávú partneri kapcsolatot érdemes kialakítani. Mi az IDBC-nél 20 000 fős talent poollal dolgozunk, szakértői hálózatunkat pedig folyamatos, több csatornán átívelő kommunikációval tartjuk aktívan.

De mit is jelent a hosszútávú partneri kapcsolat, és hogyan érdemes csinálni?

Az elmélyült kapcsolattartás segít abban, hogy:

  • Gyorsabban és folyamatosan tudjuk kiszolgálni a felmerülő szakember-igényeket.
  • Kevesebbe kerüljön a toborzás, hiszen már rendelkezünk a jelöltek adataival.
  • Jobban megismerjük a jelölteket, és ők is bevonódjanak a cég aktív képviseletébe.

Partner egy életre?

Azáltal, hogy kétoldalú kommunikációt és egy gondoskodó kapcsolatot építünk ki a szakembereinkkel:

  • Felelős munkáltatók lehetünk: Olyan vállalati kultúrát alakítunk ki, amelyben elkötelezetten képviseljük kollégáink fejlődését, ezáltal pedig olyan tehetséget vonzunk be, akik aktívan építik a közösséget.
  • Nem csak adatbázist, hanem szakmai közösséget építünk: Ennek köszönhetően pedig különböző szakértőinket bármikor bevonhatjuk karrierjük során, rugalmasan mozgatva ezzel az éppen szükséges tudást.
  • Meglévő erőforrásokat tudunk felhasználni: Lehet, hogy bizonyos pozíciókra nincs azonnal tökéletes egyezés, viszont ilyen esetben érdemes lehet máshol is szétnéznünk:
    • Készségek: A jelölt meglévő képességei más területeken is alkalmazhatók, így maximalizálva tehetségét.
    • Karriermobilitás: A belső mobilitási programok kidolgozása lehetővé teszi a növekedést és az egyedi készségek felhasználását az egyes részlegek között.
    • Kisebb projektek: Teret adhatunk a funkcionalitáson átívelő csapatoknak és ideiglenes projekteknek, kihasználva a kollégák szakértelmét még akkor is, ha nem teljes munkaidős szerepkörről van szó.

A hosszútávú partneri kapcsolat kialakítása az IDBC-nél egy stratégiai lépés, amelynek célja, hogy a jelöltek ne csak átmeneti munkaerőforrások legyenek, hanem értékes, hosszú távon is együttműködő partnerek.

Ennek érdekében az alábbi lépéseket javasoljuk:

  1. Személyre szabott kommunikáció: Minden jelölt egyedi, ezért fontos, hogy kommunikációnk is az legyen. A személyes érdeklődési körök és karrier célkitűzések figyelembevételével alakítsuk ki az üzeneteket.
  2. Karrier tanácsadás: Nyújtsunk rendszeres karrier tanácsadást a jelöltjeinknek, segítsük őket abban, hogy megtalálják és elérjék szakmai céljaikat.
  3. Közösségi események: Szervezzünk rendszeres networking eseményeket, workshopokat, amelyek lehetőséget biztosítanak a jelölteknek a tanulásra, kapcsolatépítésre és a cég kultúrájának megismerésére.
  4. Folyamatos visszajelzés: Biztosítsunk lehetőséget a jelöltek számára, hogy visszajelzést adjanak a toborzási folyamatról, és ezt használjuk fel a folyamatok finomítására.
  5. Fejlődési lehetőségek: Tájékoztassuk a jelölteket a vállalatnál rejlő fejlődési lehetőségekről, és mutassuk be, hogyan tudnak hozzájárulni a cég sikeréhez.
  6. Elkötelezettség növelése: A jelöltek elkötelezettségének növelése érdekében tartsuk őket naprakészen a cég híreivel, eredményeivel és változásaival.

Ezek a lépések segítenek abban, hogy a jelöltek hosszú távon is a cég részének érezzék magukat, és aktív szerepet vállaljanak annak fejlődésében. A hosszútávú partneri kapcsolat nem csak a jelöltek, hanem a vállalat számára is előnyös, hiszen így egy lojális, elkötelezett és motivált munkaerő áll rendelkezésre. Az IDBC-nél hiszünk abban, hogy a hosszú távú kapcsolatok építése kulcsfontosságú a sikerhez, és ezért folyamatosan törekszünk a jelöltekkel való kapcsolattartás fejlesztésére.

Ha szeretnéd a toborzási folyamataidat a következő szintre emelni, iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért és trendekért, és vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy együtt nézzük meg, hogyan segíthetnek innovatív recruitment eszközeink és szolgáltatásaink téged és a vállalatodat a tehetségek megtalálásában és megtartásában. Az IDBC-nél támogatunk a toborzás minden lépésében.

2024. április 29.

Szerző: Herczeg Sára

Content Marketing Coordinator

herczeg.sara@idbc.hu