Illés József - webinár előadó, RPO gyakorlati alkalmazása

2022. november 4.

Milyen esetekben érdemes azonnal elérhető recruitment kapacitásról döntenünk, és RPO szolgáltatásban gondolkodni? Hogyan gondoskodjunk arról, hogy az RPO teljesen integrálódjon a befogadó vállalati kultúrába? Előnyök, hátrányok, sikermérőszámok az RPO szolgáltatásban, többek között ezekről szól majd soron következő webinárunk.

A részletekről a webinár házigazdáját, az IDBC ügyvezető-tulajdonosát, Illés Józsefet kérdeztük.

Józsi, elöljáróban nem akarunk sokat elárulni a webinárról, de annyit mindenképpen mondj el nekünk, kérlek, hogy látod az RPO helyzetét ebben a megváltozott piaci környezetben?

Megvallom őszintén, nem irigylem a vállalati vezetőket és toborzókat, de egyben fel is nézek rájuk. Állniuk kell a sarat minden változás és nehézség ellenére, amiből most bőven kijut.

Már évek óta komoly kihívást jelent, hogy a vállalatok informatikai területen megtalálják a jó jelölteket, a kompetens szakembereket. A szimpla álláshirdetések, vagy hangzatos ígéretek már nem működnek, az IT szakértők ennél sokkal komplexebb módon állnak a munkakereséshez, és nyilvánvalóan óriási helyzeti előnyt élveznek. A prognózisunk szerint azonban a munkaerőpiaci helyzet most kap egy komoly gellert a kamatkörnyezet, infláció, háború okozta jelenségek következményeként, a KKV-k egy része kénytelen lesz leépítésekben gondolkodni, ezáltal rengeteg potenciális jelölt újra kikerül a piacra, akikért feltehetően éles és ádáz küzdelem zajlik majd.

A gyorsaság és hatékonyság itt rendkívüli jelentőséggel bír, amivel az adott kapacitásra tervezett HR nem minden esetben lesz képes megbirkózni.

Ezek azok az extra kihívások, melyekre az RPO szolgáltatás tökéletes megoldást nyújt: a belső HR-hez képest mennyiségi és egyben speciális tapasztalat az IT területen, azonnal rendelkezésre álló kapacitás, támogató háttércsapat és jelentős, minőségi adatbázis.

Csak nagyvállalatoknak éri meg az RPO szolgáltatást igénybe venni?

A gyorsaság és eredményesség minden cég számára elsődleges, az RPO ezeket nagyban támogatja. Gondoljunk bele, nem kell külön IT recruitert toborozni, betanítani, nincsenek hosszú távú alapkiadások. AZ RPO azonnal bevethető, nagyon speciális skill-szettel és tapasztalatokkal rendelkezik, jelentős mértékben csökkenti a belső erőforrásigényt. Talán ez is lehet az oka annak, hogy nem csupán nagyvállalatoknak, de KKV-knak is nyújtjuk ezt a szolgáltatást.

Miben áll az RPO speciális szolgáltatás, hogyan zajlik a munka a háttérben, miként tudjuk biztosítani a sikerességet? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatsz választ meghívott szakértőinktől az Öt lovas webinár soron következő adásában november 10-én 10 órától, tarts velünk!

A webinár összefoglalóját itt tudod elolvasni: https://idbc.hu/2022/11/17/recruitment-process-outsourcing-tapasztalatok-webinar-osszefoglalo/

Szerző: Bouarfa-Braun Mona
Senior Service Design Consultant
braun.mona@idbc.hu