Vissza

10 év – 10 arc Ki áll az IDBC iroda origójában?

Herczeg Sára Content Strategy Specialist

2024. július 31.

Olvasási idő: 7 perc

Szakmai tartalmak

Az IDBC életében idén egy jelentős évfordulót ünneplünk: tíz éve, hogy Dohos Ágnes és Illés József megalapították a vállalatot. Az elmúlt évtizedet a növekedés, a váratlan kihívások és az állandó változások jellemezték, melyeken a csapat kitartása és közösségi lelkesedése lendített előre. Az IDBC sikerének hátterében olyan emberek állnak, akik kollégaként, ügyfélként vagy tanácsadóként járultak hozzá a cég fejlődéséhez és színvonalának növeléséhez. A “10 év 10 arc” sorozatunkban az ő történeteiket, tapasztalataikat és tanulságaikat osztjuk meg. 

Interjú Pajor Szilvivel, az IDBC Recepciós munkatársával. 


Mesélj, kérlek, hogy mikor kezdtél az IDBC-nél, és milyen szerepet töltesz be? 

2018 márciusa óta töltöm be a recepciós, asszisztensi munkakört és különböző adminisztrációs folyamatokban veszek részt. Ilyen például a beérkező számlák feldolgozása, szerződések adminisztrálása, kapcsolattartás, vendégek fogadása és iroda management. 

És hogy néz ki egy napod általában? Mivel foglalkozol konkrétan? 

Letöltöm és rögzítem a pénzügyre érkező bejövő számlákat, intézem a kimenő és bejövő postát, ha kell futárt hívok, parkolást intézek az ügyfeleknek, vendégeknek, fogadom az érkező vendégeket és az új belépőket. Általában az eszközátadást és -visszavételt is én intézem, kapcsolatot tartok a beszállítókkal és a külsős kollégákkal, karbantartókkal, valamint az az iroda működéséhez szükséges eszközöket rendelem meg, például irodaszert, kávét, tejet. 

2018-ban kezdtél, akkor volt benne egy Covid is. Hogy nézett ki abban az időszakban recepciósként dolgozni egy cégnél? 

Az egy nagyon izgalmas időszak volt, mert akkor még egy másik kollégámmal dolgoztunk együtt, és felváltva otthon lehettünk. Így egy hetet én voltam otthon, és akkor addig ő volt bent az irodában, egy hetet pedig ő. Ez azért alakult így, hogy ha valamelyikünk esetleg lebetegedett volna, akkor is volt váltás. Úgyhogy hozzám érkezett az összes bejövő posta, mert a lakásomba irányítottuk át a leveleket, onnan is dolgoztam fel mindent. Végső soron azt mondanám, először kicsit ijesztő volt, de aztán mindenbe bele lehet szokni. 

És kik jártak még be az irodába, kikkel találkoztál? Józsi mesélte, hogy néha ő járt be virágot locsolni. 

Igen, nagyrészt csak velük, Józsival és Ágival találkoztunk. Egyébként teljesen kihalt volt az iroda, mert mindenki otthon volt teljes home office-ban, csak mi ketten jártunk be felváltva a másik recepcióssal. 

Mit gondolsz, milyen a recepciós pult túloldaláról az IDBC. Mi ugye mindig bejövünk és köszönünk, aztán már megyünk is a helyünkre, de te mindenkit látsz jönni-menni, mindig történnek események. Milyen a megélésed a mindennapokban erről? 

Én nagyon szeretek itt lenni, ez a hely komolyan olyan, mint a második családom. Egy nagy olasz családhoz tudnám hasonlítani a céget, mindig hangos, vidám, teli van élettel. Sokan vannak, akik mindig mosolyogva jönnek be, úgyhogy ezt tök jó látni, nagy a nyüzsgés, én pedig szeretek velük beszélgetni, segíteni. 

Jó is mindig amúgy odamenni hozzád valamiért. Mik a legszebb emlékeid az itt töltött évekből? 

Főleg az események, meetupok, mert olyankor a hétköznapok elég színesek szoktak lenni. 

Vannak olyan rendezvények például, amiket vársz, vagy egy-két olyan esemény, ami emlékezetes maradt? 

Most ezek az Town Hall meetingek nagyon érdekesek számomra is, mert így nagyobb betekintést kapok az egész cég működésébe és eredményeibe, nagyobb rálátásom van. Ezenkívül még a karácsonyi bulik nagyon szuperek szoktak lenni, a farsangi buli, csapatépítők, mindegyiket várom.  

És van esetleg egy kedvenc napod a héten? 

Mondjuk a hétfő, szerda. 

És miért azok? 

Akkor itt van a back office is, akikkel a legtöbbet együtt dolgozok. Velük mindig jó egy közös ebéd, meg tudunk kicsit traccsolni, beszélgetni, kivel mi történt a hétvégén. A pénteket meg azért szeretem, mert az már nyugis, hogy akkor nincsenek sokan, és jobban is tudok koncentrálni, illetve, ha van elmaradásom a munkában akkor azt be tudom aznap pótolni. 

Tényleg, kik járnak be pénteken? 

Most a HR, meg néha Józsi, de egyébként pénteken nem sok ember van. Volt olyan, hogy egyedül voltam egész nap. 

Ó, és csináltál valamit? Ráfeküdtél mondjuk egy tárgyalóasztalra, vagy valami? Én biztos szaladgálnék a folyosón. 

Nem, nem szoktam ilyeneket, csak maximum egy kicsit hangosabban hallgatom a zenét. 

És mit szeretsz az IDBC-ben amúgy? Mik a számodra fontos dolgok? 

Főleg a hangulatot, mert tényleg nagyon családias. Mindig örömmel jövök be ide, mert mindig tök jó a hangulat, illetve mindenki nagyon aranyos, segítőkész. Mindig lehet valakitől segítséget kérni, mindig van, akire számíthatok, úgyhogy tényleg csak pozitívat tudok mondani. 

És ki az, akire leginkább tudsz számítani a mindennapokban? 

Van a közvetlen főnököm, Ildi, hozzá bármivel mehetek. Most van egy nagyon szuper segítségem, Iza, úgyhogy őt is rögtön lehet ugrasztani, ha bármi van, és én nem tudok menni. Illetve itt van természetesen Zozó, aki mindent megold, akár éppen az iskolában volt órán, akár otthon, még közben is tudott segíteni. 

Mit gondolsz, mik változtak a leginkább, mióta itt vagy? Volt egy irodaköltözés, ami egy nagy céges projekt volt, illetve sok emberrel bővültünk is, mik azok a legnagyobb változások, amiket te látsz? 

A csapat azért eléggé kicserélődött. Úgyhogy ott volt egy elég nagy változás. Többek között nekem is más lett a főnököm, de egyébként pozitívnak érzem nagyon ezeket, mindenki próbálja magát odatenni, a lehető legtöbbet kihozni magából, még jobban és összeszedettebben dolgozni. 

Téged például mi motivál? 

Szeretem mindig, hogyha szívesen jönnek oda hozzám bármivel. Az motivál, hogy mindig minden flottul menjen, és ne legyen semmi probléma akár az iroda működésével kapcsolatban, vagy számlázási feladatokkal, és hogy minél pontosabban végezzem el a feladataimat határidőre. Úgyhogy mindent szeretnék minél hamarabb megoldani, segíteni, hogy mindenki boldog legyen és vidám, mert nagyon szeretem, hogyha odajönnek, beszélgetnek velem egy-két szót, kinek milyen volt a napja, a hétvégéje. Annak mindig nagyon örülök. 

Mit vársz leginkább így a jövőtől az IDBC-ben? 

Újabb kihívásokat, feladatokat, amik izgalmasak, változatosak lennének számomra és tudnék általuk fejlődni. Esetleg valami más jellegű feladatot még szívesen csinálnék, ami szintén back office-hoz köthető.