Vissza

ABSL Summit beszámoló: A Business Services szektor Lengyelországban

Herczeg Sára Content Strategy Specialist

2024. június 19.

Olvasási idő: 4 perc

Szakmai tartalmak

Az ABSL (Association of Business Service Leaders) egy nonprofit szervezet, amely az üzleti szolgáltatási szektor szereplőit képviseli és támogatja Közép- és Kelet-Európában. Célja, hogy elősegítse az iparág fejlődését, innovációját és a legjobb gyakorlatok megosztását tagjai között. A szervezet idei csúcstalálkozója június 3-5. között került megrendezésre a krakkói ICE Kongresszusi Központban. Több mint 1400 üzleti vezető, kormányzati tisztviselő és szakértő vett részt az eseményen, amelynek központi témája a növekedésorientált átalakulás volt.

Az ABSL 2024-es krakkói csúcstalálkozója cégünk számára is fontos állomás volt, hiszen már mi is aktív tagjai vagyunk a szakmai közösségnek. Deáky-Croca Sugár és Molnár-Szabó Zsuzsa képviselték a vállalatunkat, akik értékes szakmai tapasztalatokat szereztek és új kapcsolatokat építettek ki. A rendezvényen való részvétel megerősítette a vállalat elkötelezettségét a nemzetközi piacok és trendek iránt, különös tekintettel a lengyel piacra, ahol már aktív munkatársunk is dolgozik. Az esemény alkalmat adott arra, hogy jobban megértsük a helyi üzleti szolgáltatási szektor dinamikáját és fejlesztési lehetőségeit.

Kiemelt előadók és résztvevők

A csúcstalálkozón olyan neves előadók szerepeltek, mint Jacinda Ardern, Új-Zéland volt miniszterelnöke, Jacek Tomczak, Lengyelország gazdaságfejlesztési és technológiai miniszterhelyettese, valamint Leszek Balcerowicz, a Nemzeti Bank volt elnöke. A konferencia célja a globális trendek elemzése és ezek gazdasági és társadalmi hatásainak megvitatása volt.

A témák között szerepelt a fenntarthatóság, a digitális átalakulás, valamint a tehetségek fejlesztése és megtartása. A résztvevők mélyreható elemzéseket hallgathattak meg a munkaerőpiaci trendekről és a technológiai innovációk üzleti hatásairól.

Krakkó mint üzleti központ

Krakkó továbbra is az egyik legvonzóbb befektetési célpont Európában, köszönhetően a magasan képzett munkaerőnek, az innovációra fókuszáló akadémiai és üzleti környezetnek, valamint a kiváló iroda- és lakóterületeknek. A város és az üzleti szektor közötti együttműködés biztosítja a vállalatok optimális fejlődési feltételeit.

Lengyelország üzleti szolgáltatási szektora jelentős növekedést mutat. A Business Services szektor 2024 Q1 végére 457 100 munkavállalót foglalkoztatott, ebből 16 570 munkahelyet az elmúlt egy évben teremtettek. Az ABSL Business Services Sector in Poland 2024 kiadványa szerint a következő években is folyamatos növekedés és bővülés fogja jellemezni a szektort.

IDBC a nemzetközi színtéren

Ez a minden szinten magas színvonalú rendezvény lehetőséget biztosított arra, hogy a lengyel piacokra lépett, és már aktív lengyel munkatárssal dolgozó cégünk mélyebb betekintést nyerjen a helyi iparági tendenciákba, és még magasabb minőséggel szolgálhassa ki határon túli ügyfeleit is. Az ABSL 2024-es csúcstalálkozója ismét bizonyította, hogy a globális üzleti szolgáltatások szektora dinamikusan fejlődik, és hogy a helyi és nemzetközi együttműködés kulcsfontosságú a jövőbeni sikerekhez.