Vissza

Véradás az IDBC-nél

Mészáros Lili Junior recruiter

2024. május 17.

Olvasási idő: 3 perc

CSR

Az IDBC-nél nem csak a digitális megoldásokkal foglalkozunk, hanem a valós problémákkal is, éppen ezért szerveztük meg IDBC Véradás CSR programunkat.  Cégünk filozófiája, hogy munkatársai egyéni kezdeményezéseit támogatja, így minden CSR programunk egy-egy lelkes kolléga szívügyét mutatja. Ebben a cikkben most Mészáros Lili, Junior Recruiter összefoglalóját olvashatjátok.


Iratkozz fel hírlevelünkre!>
Május 14-én az IDBC-s és a Duna Tower iroda dolgozóinak lehetőségük adódott, hogy vért adjanak, az irodaház 13.emeletén. Idén vállaltam először CSR esemény szervezését, így teljesen zöldfülűként vágtam bele. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, mivel a véradással életeket lehet menteni, úgy gondolom jó érzés egy ilyen program részének lenni, és hálás vagyok a véradóknak, akik csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez.[vc_gallery el_id=”gallery-105706″ medias=”9307,9308″ gutter_size=”3″ screen_lg=”1000″ screen_md=”600″ screen_sm=”480″ single_overlay_opacity=”50″ single_padding=”2″]A Magyar Vöröskereszt tevékenységei közé tartozik a véradás, szociális segítségnyújtás, katasztrófa-készenlét és válaszadás, keresőszolgálat, elsősegélynyújtás, menekültügy, ifjúsági munka, egészségnevelés. 1939 óta vesznek részt a véradásszervezésben.

Kezdetben csak az IDBC számára terveztük, viszont a létszám miatt nekünk kellett volna elmenni valamelyik véradási pontra. Majd a vezetőség részéről, megfogalmazódott a gondolat, hogy legyen meghirdetve a teljes irodaház részére, és az IDBC iroda adjon otthont az eseménynek. A szervezés hosszú időt ölelt fel, majdnem fél évig szerveztük a vöröskereszttel karöltve. Egy előzetes igényfelmérést készítettünk az irodaházban, hogy lássuk, hogy mekkora érdeklődés van a program iránt. Amikor meglett a végleges időpont elkezdtük hirdetni saját kollégáinknak és a többi iroda felé is. Fél óránként 6 ember adhat vért, ez alapján készítettünk egy beosztást. Végül 20 ember adott vért, 10 IDBC-s és 10 véradó a többi irodából érkezett.

Nagyon hálás vagyok, hogy a projekt gazdája lehettem ennek a CSR programnak. Úgy gondolom, a segítségnyújtás mellett, ez az esemény lehetőséget adott arra is, hogy megismerjük az irodaház többi dolgozóját. Volt olyan cég, ahonnan kisebb csapatban jöttek.