Webinár beszámoló: 

IT contracting best practices 

Az IT szektor dinamikus világában a munkaerőpiac folyamatosan változik, és az üres pozíciók gyors betöltése kulcsfontosságú a sikerhez. Az IDBC szakmai webinársorozatának 11. részében éppen ezért az IT contracting legfontosabb aktuális jellemzőit jártuk körbe, most pedig megosztjuk veled a tanulságokat, legújabb trendeket és megközelítéseket ezen a területen. Ha szeretnéd megkapni a teljes webinárfelvételt, regisztrálj a hozzáférésért az oldal alján található űrlap segítségével!  

A webinár felépítése szakértői gondossággal úgy lett kialakítva, hogy az IT contractinghoz különböző módokon kapcsolódó vendégek segítségével dolgozza fel a konstrukció különböző aspektusait, legyen szó ügyféligényről, jelöltoldalról, menedzsment kérdésekről vagy nemzetközi trendekről. A következőkben rövid betekintést nyújtunk az elhangzott témákba, a mélyreható elemzésért pedig nézd vissza a rögzített felvételt. 

1.Rugalmas és gyors megoldások napidíj alapon Az IDBC-nél hiszünk abban, hogy a rugalmasság és a gyorsaság kulcsfontosságú a sikerhez. Ezért napidíj alapon számlázunk, ami lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy csak az igénybe vett szolgáltatásokért fizessenek. 

2. OTP és a kompetenciaépítés Az OTP Bank folyamatosan építi saját kompetenciáit, miközben külső szakértőket is bevonnak. A projekt élethossza alapján változik a külső és belső erőforrások aránya, a projekt vége felé csökken a külső és nő a belső erőforrások száma. 

3. Projektidőzítések A projekt ciklusai és az erőforrások igénybevétele attól függően változik, hogy milyen típusú szakértőre van szükség. A peak időszakokban különösen fontos a megfelelő időzítés és a kapacitások rugalmas kezelése. 

4. Külsősként IT-ban Horváth István, aki korábban magának kereste a projekteket, most viszont már az IDBC-vel működik együtt. Számunkra pedig elemi érdek, hogy a szakértőket a megfelelő helyre juttassuk, és ezzel egyidejűleg menedzsmenti és karriervezetési támogatást nyújtson. 

5. Folyamatos lekötés és relokáció A hozzánk kerülő kollégák számára a folyamatos lekötés kiemelten fontos. A relokáció lehetőségeivel és az ügyféligények figyelembevételével biztosítjuk, hogy szakértőink mindig a megfelelő projekten dolgozhassanak. 

6. Nemzetközi piac és ügyféligények A nemzetközi piacon az IDBC mint beágyazott közvetítő szerepel, ahol a gyorsaság és a megfelelő erőforrások szállítása kiemelt jelentőséggel bír. Az ügyfelek általában időben kezdik el a keresést, és olyan speciális tudású szakembereket részesítenek előnyben, akik képesek önállóan új utakat keresni, és több nyelvet is beszélnek. 

7. Készségek fontossága A jelölteknél a nyitottság, a kommunikatív képesség és a csapatjátékos hozzáállás mellett a gesztikuláció, artikuláció és a viselkedés is fontos szempont. A jelöltekkel való interjúk során különös figyelmet fordítunk arra, hogy meggyőződjünk arról, hogyan fognak tudni a csapattal együttműködni. 

8. Try and Hire Olyan vállalatok számára jelent rugalmas megoldást, akiknek projektjük miatt határozott időre lenne szükségük kölcsönzött munkaerőre, akit igény szerint a későbbiekben saját állományba is átvehetnek. 

9. Legnépszerűbb pozíciók és OTP A contracting területén a legnépszerűbb pozíciók közé tartoznak a fejlesztők és tesztelők, projektmenedzserek, Devops-osok, valamint az OTP-nél az Architect pozíciók. A német piacon a remote lehetőségek kiemelten fontosak, különösen a nyelvtudással rendelkező fejlesztők és tesztelők számára. 

Ha szeretnéd megtekinteni a webinár felvételét, és még több inspiráló gondolatot hallani közvetlenül az iparág vezető szakértőitől, kérjük, add meg email címed, hogy elküldhessük a webinárról készült felvételt. Így nem maradsz le semmiről, és teljes mértékben kiaknázhatod a webinárban rejlő lehetőségeket. 

Kapcsolatfelvétel: Kérjük, add meg email címed a következő űrlapon, hogy mihamarabb megküldhessük a webinár felvételét. További inspiráló tartalmakért és friss munkaerőpiaci hírekért kövess minket és iratkozz fel hírlevelünkre. 

Elfogadom az adatkezelési feltételeket.
2024. április 11.

Szerző: Herczeg Sára

Content Marketing Coordinator

herczeg.sara@idbc.hu