Megyesi Péter – webinár előadó, A DevOps szakértők jelene és jövője

Ismerjétek meg Megyesi Pétert, az Öt lovas szakmai webinárunk következő előadóját, aki a LeanNet CTO & Co-foundere.
Karrierjének az alapjait a gimnáziumi évekre helyezi vissza, a Fazekas Mihály Gimnázium matematika tagozata adta a kiindulást számára. Utána következett a Műszaki Egyetem, ahol már hálózattokkal került kapcsolatba, párhuzamosan hálózati rendszermérnökként is elkezdett dolgozni.

Egy európai uniós képzés során – EIT Digital | European Institute of Innovation & Technology – ismerkedett meg az informatika gyakorlati, üzleti oldalával, az innováció, startup felépítés is a program része volt. A képzés elvégzése után alapították meg társával a LeanNet-et 2018-ban.

Az innovatív hálózati megoldások mellett nyitottak a Cloud felé is, Public cloud szolgáltatások, konténerizáció, kubernetes docker, DevOps, micro szervizek.

A sikerek és a fejlődés eredményeként a tavaly évben az adesso Group tagjai lettek és már ezzel a háttérrel folytatták tevékenységüket.

A DevOps működéssel kapcsolatban Péterék a cégkultúrában elfoglalt szerepét, működését tartják hangsúlyosnak.

„DevOps-al viszonylag régóta foglalkozunk, de mindig is kérdéses, kinek mit is jelent ez pontosan. A szakértők általában egyetértenek azzal, hogy ez egy cégkulturális dolog.

Gyakran a fókusz azon van, hogy toolokat használunk, cloudok, konténerek, CI/CD rendszereket, a másik oldalról próbáljuk az üzemeltetőket és a fejlesztőket közelebb vinni egymáshoz és ehhez részben segítenek is ezek a technológiák.

Úgy gondolom, hogy ahol végül sikeresen implementáljak a DevOps működést, azt mindenképp a cég kultúrában kell keresni. Ez egy nehéz feladat, főleg egy nagyobb szervezetnél.
Fontos, hogy a DevOps gondolkodásmód is mögötte legyen, akkor fog jól működni.

De erről részletesen fogok mesélni a webinár alkalmával.”

Elolvasom az összefoglalót!