Benedek Zsanett – Szoftvertesztelésről szakértőkkel, webinár előadó

Bemutatjuk Benedek Zsanettet, a márciusi Öt lovas webinár sorozatunk egyik kiváló előadóját.

Zsanett karrierje teljesen máshonnan indult, mint amit várnánk, és az ő sztorija rendkívül jó példája annak, hogy a tesztmenedzsment területen milyen diverz előéletekkel találkozhatunk, és mennyire fontosak a softskillek.

Zsanett építészmérnökként végzett és dolgozott 13 évig, saját vállalkozással, de aztán úgy alakult, hogy az informatika irányába sodorta őt az élet.
Történt ugyanis egy szép késő őszi napon, hogy felhívta őt egy kedves jó barátja (aki tudta róla, hogy mérnök, és nem dolgozott soha az IT világában), hogy a K&H banknál az egyik informatikus, akitől folyamatelemzést/felderítést vártak volna – a megbízás második napján felállt, mert nem ilyen feladatra számított. A jó barát szerint milyen nagyszerű ötlet lenne, ha Zsanett beugrana helyette erre a 6 hetes pilot projektre! Zsanett nagy vagányan igent mondott a kalandosnak tűnő kihívásra.

„Senkinek nem tűnt fel, hogy én a kötőszavakon kívül semmit nem értek, mert az egész szervezetnek új volt a feladat. És mindezzel együtt is 4 hét múlva már a felsővezetőknek prezentáltam. Aztán a pilot alapján a projekt folytatására kértek és maradtam a K&H-nál további egy évet külsősként a projekten, majd egy év után állást ajánlottak. Úgy tűnt, a mérnöki látásmód és a strukturális megközelítés itt sem volt hátrány.” – emlékszik vissza mosolyogva Zsanett.

Zsanett jelenleg is a K&H Banknál, a Változáskezelési igazgatóságon belüli szakterületen dolgozik senior vezetőként. Hozzá tartozik a központosított release-és tesztkoordináció, ami többek között a nagy integrált release-ek összehangolt teszt-riportolását jelenti, de minden egyéb belsős projektre is ők biztosítják a dedikált tesztmenedzsereket. Mindemellett a minőségbiztosítás, tesztelési módszertanok és teszt eszközök biztosítása is Zsanett csapatának feladata.

Zsanett, a március 31-i webináron elárulod nekünk, hogy mire számíthat egy hozzátok érkező jelölt? 

„Igen, ez mindig izgalmas, hiszen a bankszektorban az architektúra és szabályozói környezet elég komplex és körülhatárolt. Ebben a változások mindig kihívást jelentenek, unatkozni nálunk biztosan nem lehet. Ami nagyon erős nálunk, az a csapat. Változatosak a feladatok, sok emberrel lehet együtt dolgozni minden egyes feladaton. Mi alapvetően nem különböztetjük meg, hogy külsős vagy belsős a kolléga. A KH-ra az is rendkívül jellemző, hogy mindig fejlődni próbálunk és folyamatosan digitalizálunk. A jelen kor ügyfélkihívásainak folyamatosan igyekszünk megfelelni és az innovációkat gyorsan bevezetni.

De azt, hogy milyen konkrét hard és soft skillek szükségesek hozzánk, nagyon szívesen elmondom a webináron, találkozzunk ott!”