IDBC 2021 reloaded

Idén duplájára nőtt a létszám a recruitment területünkön, új vezetővel, 25 fős csapattal dolgozunk!
A nyitott keresések száma a korábbi 50-60- ról 130 fölé ugrott, ezért döntöttük úgy, hogy növekednünk kell.

Akárcsak más vállalkozások életében, úgy a 2020-as év nagyon sok meglepetést és változást hozott az IDBC életében is, sok mindent tanultunk, új technológiákat implementáltunk, és szembenéztünk a jövőbeli trendek robbanásszerű átalakulásával.

Említenünk sem kell, hogy ahhoz, hogy igazodni tudjunk az új kihívásokhoz, rengeteg belső átalakuláson és újratervezésen kellett átesnünk.

Megkérdeztük a Recruitment csapat új vezetőjét, Czakó Gábort a változásokról:
Tavaly decemberben a sales által generált ügyféligények 2021-es kielégítésére alakították ki az új recruitment csapatot és struktúrát. „Amellett, hogy megdupláztuk a létszámot, egy teljesen új struktúrát vezettünk be, melyben dedikált sourcer – recruiter párokat állítunk fel, három spacializált szegmensre szabva. Izgalmas kihívások, új célok és dinamikus növekedés – ezek jellemzik a 2021-es évet.”

Ismerjétek meg új Recruitment team leadereinket, honnan jöttek, hová tartanak, mit gondolnak az életről és munkájukról.

Barta Angéla
Recruitment Business team leader

Angi szeret a természetben kikapcsolódni, és folyamatosan képzi magát, hogy fenntartsa az egyensúlyt a pihenés-rohanás körforgásban. Nagy előnyének érzi az önmotivációt, ami átsegíti a nehezebb vagy akár kilátástalan helyzeteken. Bevallása szerint senki és semmi nem tud annyira motiválni minket, mint saját magunk. Talán ezért szeretett volna pszihológus lenni gyerekkorábban, amiről diplomát is szerzett.

Jó érzéssel és elégedettséggel tölti el, ha a látja a célokat megvalósulni, ilyen például, amikor egy ügyfél és egy jelölt egymásra találnak, ami mindkettejük számára új lehetőségeket nyit.

Megkérdeztük Angit, milyenek voltak az első munkanapjai az IDBC-ben: „Már a COVID alatti home office időszakra esett az első munkanapom, de Zsófival 1-2 hétig bejártunk ketten, hogy minden szükséges információt megkapjak és szorosan együtt dolgoztunk, így hamar be tudtam tanulni és becsatlakozni a napi folyamatokba. Nagyon jól esett ez a figyelem az onboarding teljes folyamata alatt, és ez hitelessé tette számomra a vállalatot.”

Szűr Helga
Recruitment Infra team leader

Helga meglátása szerint a recruitment egy sokszereplős szakma, ezért számára minden betöltött pozíció egy csapatmunka és ez nagy sikerélményt ad. Kifejezetten vonzódik az új és váratlan helyzetekhez. Ebből volt része, amikor elmesélte első munkanapját:

„Kalandosan alakult az első napom. A betanításomat egy váratlan tűzriadó szakította félbe, amikoris el kellett hagyni az épületet és kimenni az utcára. De nem a tűz volt aznap a legveszélyesebb. Ahogy vártuk a riadó végét, és ácsorogtunk az utcán, egyszercsak leszakadt egy darab a tetőről, ami alatt álltunk és ráesett az egyik kolléganőre, de szerencsére nem történt baj. S bár ez az épületen kívül történt, mégis éreztem, hogy itt nem telnek majd unalmasan a napok. Azóta sok kalandban volt itt részem, de egyik sem volt ennyire életveszélyes.”

Az erősségekkel kapcsolatos kérdésünkre Helga nagyon határozott választ adott:
„A nyitottság és a rugalmasság tartozik a legerősebb tulajdonságaim közé. Szerintem nálunk mindenkire ez jellemző és ezért alkotunk jó csapatot és emiatt szeretnek minket a jelöltjeink és a partnereink is. Én is ezt szeretem az IDBC közösségben és már csak emiatt is megéri ide tartozni!”

Dobák Eszter
Recruitment Development team leader

Eszter egy kisfiú boldog anyukája, sokat túráznak, bicikliznek a természetben, de a kreatív, kézműves tevékenységek sem állnak távol tőle.

Hangsúlyos tulajdonság számára a rendszerszemlélet és strukturáltság, kitartás. Ezeknek óriási hasznát veszi akkor, amikor szükséges egészében átlátnia a folyamatokat/csapatot, annak érdekében, hogy hatékonyan tudja segíteni a munkájukat.

Imádja, hogy folyamatos pörgés van az IDBC-ben, sosem unatkozik és kifejezetten jó érzéssel tölti el, ha van hozzáadott értéke a munkájának és valamilyen megoldással hozzá tud tenni a közös célokhoz/folyamatokhoz.

Megkértük, hogy jellemezze, miben látja az IDBC lényegét:
„Csak címszavak jutottak eszembe: támogató csapat, sok új kolléga – új csapatfelállás, ahol a saját csapatomban a 13 főből 10-en vagyunk újak. Sok új kifejezés, mélyvíz, workshop, nagy csapat.”

Kedves új Recruitment vezető és team leaderek, üdv az IDBC csapatában, sok sikert kívánunk nektek!