Csatlós Éva – webinár előadó, nyári recruitment piac kihívásai

„Szeptemberben elkezdődik a csomagszám felfutás, ezért a nyár folyamán a szabadságolások miatt csökkentett létszámmal is arra kell készülnünk, hogy szeptemberre felálljon a teljes operáció, és ezt minden oldalról megtámogassuk HR szempontból.”

Csatlós Évával, a Packeta Hungary Kft. HR vezetőjével beszélgettünk a toborzás szezonális kihívásairól, mely témát a következő webinárunk fogjuk részletesen körbejárni szakértő előadóinkkal.

Éva a Packetához 2021 szeptemberében csatlakozott, e-kereskedelem csomaglogisztikával foglalkoznak, és épp egy nagyobb fejlesztés, céges beruházás megkezdésekor érkezett hozzájuk. A dolgozói létszámuk megduplázódott, az elmúlt fél évben 60-ról, jelenleg pedig már 140 körül járnak, de még bővülni fognak az idén.

Éva közgazdász végzettségével, 10+ évig pénzügyi területen dolgozott.
A Borsodi Sörgyárban gazdasági igazgatóként történt egy változás az életében, megkérdezte az akkori ügyvezető, hogy mivel foglalkozna szívesen, ha nem a pénzüggyel.
„Rövid gondolkodás után rávágtam, hogy HR. Annyira szerencsés voltam, hogy megadta azt a lehetőséget, hogy kipróbáljam magam, és a visszajelzések alapján, illetve az én érzéseim alapján úgy gondolom, hogy ez fantasztikus jó döntés volt, mert nagyon szeretem továbbra is, és itt képzelem el most már a szakmai pályafutásom hátralevő részét.”

Jelenleg náluk nem a recruitment és a felvétel jelent nehézséget, hanem a motiváció és a megtartás.

„Ami még kihívás és nehézség, hogy meglegyen a teljes létszámunk a főszezonunkra (november-december). Ennek érdekében folyamatosan figyeljük az iparágat, az egész piacot, hogy hogyan alakulnak a mikro és a makrogazdasági számok, hogyan hat a teljes működésünkre és mit fogunk tudni tenni ennek érdekében.
A béremelés mellett megoldást jelenthet egyéb juttatásokkal kiegészíteni a meglévő csomagunkat.”

Ezekkel a nehézségekkel jelenleg nagyon sok cég és vállalat küzd.
Bérspirál, infláció, szezonalitás, megtartás. A jövő heti webinárunk alkalmával több szempontból és szemszögből is átbeszéljük előadóinkkal, akik megoldási javaslatokat, módszereket, tapasztalatokat hoznak el.
Tarts velünk június 23-án (csütörtök), kezdés 10:00 órakor, tervezett időtartam 1 óra.

A webinár összefoglalóját itt tudod elolvasni: https://idbc.hu/2022/06/28/uborkaszezon-vagy-uj-kihivasok-varhatoak-a-nyari-recruitment-piacon-webinar-osszefoglalo/

 

Szerző: Harmos-Fekete Eszter
marketing coordinator
fekete.eszter@idbc.hu