Pospischek Berta – webinár előadó, nyári recruitment piac kihívásai

„Switch to Green – ez az egyik legnagyobb célkitűzés jelenleg nálunk, hogy minél jobban fenntarthatóak legyünk.”

Pospischek Berta, a _VOIS HR Business Partnere mesélt arról is, milyen eszközöket használnak a fenntarthatóság érdekében. Ilyen például az irodai okos komposztáló Compobot, vagy a saját ökológiai lábnyomod napi szintű csökkentését számoló applikáció, céges kihívás keretében.

Bertát újra beszélgető társunkként köszönthetjük következő webinárunkon, melyen a nyári recruitment piac kihívásait, nehézségeit fogjuk átbeszélni, és hogy milyen egyéb fontos tényezők befolyásolják a toborzás területét.

A legutóbbi találkozásunk óta a legpozitívabb változást a járvány visszaszorulása, ezzel együtt az irodai lét visszatérése jelenti számukra.
A social distancing-re vonatkozó korlátozások feloldása lehetővé tette a közösségi programok megszervezését és a személyes meetingek megtartását is. Határozottan felpezsdült a hangulat az irodában, mely alapvetően a közösségi munkának a színtere lett.

„Egy nagyon sűrű időszakon vagyunk túl az elmúlt negyedévben. Brit pénzügyi év szerint dolgozunk, március 31-ével zártuk az évet.
HR területen az éves teljesítmény értékelések is ekkor zárulnak. Az éves értékelések kiosztása, az éves béremelés előkészítése és megtervezése is ebben az időszakban történt.”

A kihívások Bertáék számára is a környezeti helyzetből adódnak. A háborús helyzet, a pénzügyi környezet, az infláció, a bérspirál.

„A nagyvállalati háttér erős biztonságot ad, de a jóváhagyási folyamat, a költségvetés-tervezési folyamat sokkal kötöttebb. Egy nagyon erős kihívásokkal teli nyárra készülünk.

Ebben az időszakban a munkavállalók munkakereső, munkahelyet váltó kedve sokkal kevesebb, valamint a pénzügyi helyzet is még bizonytalanabbá teszi ezt. Ezek a tényezők meghatározzák a mindennapjaikat és a döntéseiket is.

„Tavaly nyáron a közösségi média kampányunkban azt az üzenetet fogalmaztuk meg, hogy gyere nyugodtan hozzánk, mert el fogunk engedni a próbaidő alatt is nyaralni.

Az új pozíciókat nyáron is fontos betölteni, a multi környezet hívogató, de a rugalmatlanság nagy kihívásokat eredményez.”

Berta a webinár alkalmával szeretné megtudni, hogy a beszélgetőtársaknál milyen tippek vannak, hogyan kezelik a nyári szezon nehézségeit és ebben a növekvő inflációs környezetben milyen egyéb benefitet tudnak nyújtani a meggyőzés és a megtartás érdekében.
Tarts velünk Te is!
Időpont: június 23., kezdés 10:00 órakor, tervezett időtartam 1 óra.

 

Szerző: Harmos-Fekete Eszter
marketing coordinator