Cipősdoboz CSR akció

A 2021-es CSR programsorozatunk zárásaként a Cipősdoboz akcióban vett részt az IDBC támogató csapata.
Erőss Regina, recruiter kollégánk beszámolója a karácsonyi kezdeményezésről.

„Négy éves lehettem, amikor a szüleim először meséltek nekem a Cipősdoboz akcióról. Megkértek, hogy szedjem össze azokat a játékokat, amikkel már nem játszom, hogy elvihessék őket. Nem értettem. Ezek az én játékaim, miért kellene bárkinek is odaadnom őket. Aztán értetlenkedésemet látva elmagyarázták, hogy vannak olyan gyerekek, akikhez nem jön a Jézuska, de mi segíthetünk, hogy ne maradjanak ajándékok nélkül. Teljesen megrendültem. Nem értettem miért ilyen igazságtalan a Jézuska vagy hogy lehet ennyire feledékeny?! Vadul pakoltam válogattam a játékaim, majd csomagoltam be édesanyámmal szép színes dobozokba könyvet, ruhát, babákat. A mai napig tisztán él bennem ez az emlék, pedig ennek már húsz éve, mégis azonnal hagyománnyá vált nálunk.


Egy fél éve, amikor csatlakoztam a céghez az első e-mail amit megnyitottam a fedél nélkül CSR program összefoglalója volt. Azonnal eszembe jutott a Cipősdoboz akció és nagyon vártam már a novembert, hogy a többiek elé tárhassam az ötletem és belevághassak a szervezésbe, így december elején már egyeztettünk is az önkéntesekkel, hogy mire is van szükségük.


Öröm volt nézni, ahogy az egész irodában nyüzsgés van, kézről – kézre járt a csomagolópapír, cipős dobozok és a cellux.
– „Bele tehetek könyvet is a dobozba?”
– „Ha átkötöm egy nagy masnival, azt visszateszik rá, ugye?”
-„Hány dobozt lehet behozni? Már a negyediket pakolom!”

A dobozokba sokféle ajándék került, voltak, akik könyvet, kártyát és színezőt hoztak, de rengeteg plüssállattal és társas játékkal is találkoztam csomagolás közben. Többen írtak jókívánságokat, rövid levelet is a gyerekeknek.

Elképesztő elégedettséget és hálát éreztem, amikor beléptem a nagy tárgyalóba és láttam, hogy 40 darab ajándék csücsül a polcon és várja, hogy egy gyerkőc kibontsa, hála az IDBC karitatív csapatának. Az irodában és az ügyfeleinknél lévő kollégáink egyaránt kivették a részük a dobozolásból.

Az irodából egyenesen a Cipősdoboz várba vittük a csomagokat, ahol a szorgalmas önkéntesek segítettek átvenni őket és bele is kezdtek a csomagok rendszerezésébe, illetve átnézésébe, hogy szentestéig biztosan odaérjen a gyerkőcökhöz.


Ez a CSR program is azt bizonyítja, hogy az IDBC közösség részének lenni nem csak annyit jelent, hogy a kollégák igyekeznek szakmailag a maximumot nyújtani, hanem emberileg is. Végtelenül hálás vagyok, amiért ilyen sok kollégám az év végi hajrá és a karácsonyi készülődés közepén azokra is gondolt, akik nem engedhetik meg maguknak az ajándékozást.”

Szerző: Erőss Regina
recruiter
eross.regina@idbc.hu