Vissza

5+1 érv az IT contracting mellett

Herczeg Sára Content Strategy Specialist

2024. június 28.

Olvasási idő: 3 perc

Szakmai tartalmakIT Contracting

Az IT contracting, vagyis IT szakértők projekt alapú bevonása, egyre népszerűbbé válik a vállalatok körében. Az alábbiakban bemutatjuk ennek a megoldásnak az előnyeit, amelyek miatt érdemes lehet ezt az opciót választani:


Iratkozz fel hírlevelünkre!>

1. Költséghatékonyság

Az IT contracting konstrukcióban alkalmazott szakemberek bevonása gyakran költséghatékonyabb megoldást jelent, mint a határozatlan időre alkalmazott belső munkavállalók. Nincs szükség headcount jóváhagyásra, és csak a valós ráfordítás alapján képződik költség, extra toborzási és payroll költség nem merül fel. Az árazás rugalmas, így az ár/érték arány optimális.

2. Skálázhatóság

Az IT contracting megoldás skálázhatósága miatt akár egy szakemberre, akár teljes csapatra vonatkozó igény esetén is bevethető. Mivel a szakemberek ráfordítás alapon dolgoznak, így a projekt erőforrásigénye kiszámítható és formálható. Könnyen lehet kapacitást bővíteni vagy csökkenteni, alkalmazkodva a gyorsan változó üzleti igényekhez.

3. Gyors és egyszerű integráció

Az IDBC senior szakemberei már rendelkeznek tapasztalattal új csapatba való beilleszkedésben és alkalmazkodásban. Ezek a projekten edzett szakemberek gyorsan és hatékonyan integrálódnak a meglévő csapatokba, és tisztában vannak vele, hogy milyen típusú projektekben érzik jól magukat, így sokkal alacsonyabb a nem kompatibilis együttműködések aránya, nem kell attól tartani, hogy a “külsős” kollégák ne vennék fel a szervezet ritmusát.

4. Projektalapú erőforrás-biztosítás

Az IT contracting nem munkaerőkölcsönzés, hanem projektalapú erőforrás-biztosítást jelent, ahol a szerződött szakemberek ténylegesen a projekt végrehajtásában vesznek részt. Ez gyakran félreértésekhez vezethet, de fontos tisztázni, hogy a contracting lényege a konkrét projektcélok megvalósítása.

5. Speciális, minőségi IT szakértelem biztosítása

Az IDBC 20+ fős IT toborzó specialista csapata és a szakértői adatbázisban szereplő több ezer szakember biztosítja a megfelelő szakértők kiválasztását. Az alapos kiválasztási folyamat garantálja a megfelelő szakértők gyors megtalálását, akár 3 nap alatt is.

+1 Try and Hire megoldás

A Try and Hire konstrukció lehetőséget biztosít arra, hogy egy külső munkaerőt a vállalat saját állományába vegyen át, ha ez a bevont szakértő igényeivel is egyezik. Ez különösen hasznos lehet kritikus szereplők integrálásakor vagy hosszabb próbaidő esetén.

Az IT contracting számos előnyt nyújt a vállalatoknak, többek között költséghatékonyságot, rugalmasságot és minőségi szakértelmet. Ha többet szeretnél tudni a témáról, az IDBC szakmai webinár sorozatának 11. részében bővebben is beszélgettek erről szakértők bevonásával .